ANTI-DECUBITUSKUSSEN

Een anti-decubituskussen is een kussen ter preventie van doorzitwonden bij personen die langdurig en ononderbroken in een rolstoel/scooter zitten. Een AD-kussen kan gecombineerd worden met een modulaire rolwagen, een elektronische rolwagen en een scooter.

 

Anti-decubituskussen worden onderverdeeld in drie verschillende groepen naargelang de ernst van de wonden. Deze kussens kunnen zowel preventief gebruikt worden als bij genezing van reeds aanwezige wonden.  Het principe van AD-kussens steunt op drukverdeling en ondersteuning.

Niet-individueel aanpasbare kussens ter preventie van wonden.  In deze groep vinden we o.a. het Tempur-zitkussen, Vicair Liberty ST en ROHO Mosaic terug.

Individueel aanpasbare kussens ter preventie en verbetering van genezing van decubituswonden.  Kussens die tot deze groep behoren zijn o.a. Vicair Liberty PT, ROHO Dry Flotation LP/HP.

Individueel aanpasbare kussens voor mensen met afwijkingen ter hoogte van de bekkengordel.  Deze kussens kunnen op een zodanige manier aangepast worden dat de zitpositie van de patiënt verbeterd kan worden.  Deze kussens werken zowel preventief als genezingsversnellend.  In deze groep vinden we o.a. ROHO Quadtro Select, ROHO Contour Select en Vicair Positioner/Adjuster.

Samen met de patiënt wordt de situatie en gebruiksdoel van het middel besproken om zo tot de juiste keuze van kussen te komen.

STUUR EEN MAILTJE

Boek je graag zelf een afspraak bij ons in de zaak?

Dan kan dat via onze online afsprakenmodule.

OPENINGSUREN

Maandag

09u00 tot 12u00 / 13u00 tot 16u00

Dinsdag tot en met vrijdag

09u00 tot 12u00 / 13u00 tot 18u00

Zaterdag

09u00-12u00 : Enkel voor mobiliteitshulpmiddelen

Zondag gesloten

Wegens de corona-maatregelen werken wij op afspraak!

U kan gemakkelijk zelf een afspraak boeken via onze online afsprakenmodule.

CONTACT

Luikersteenweg 179/002

3800 Sint-Truiden

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon