top of page

BORSTPROTHESE

Een correct aangemeten borstprothese (samen met een goed zittende prothese-bh) maakt een wereld van verschil. Het geeft je als vrouw weer eens stukje zelfvertrouwen en tovert weer een glimlach op het gezicht! Uiteraard zorgen wij dat wij steeds de nieuwste modellen in voorraad hebben. 

De eerste 6 weken na de operatie krijgt de patiënt een lichte, aanpasbare post-operatieve prothese. Deze prothese wordt best onmiddellijk gecombineerd met een goed zittende prothese-bh omdat de bh verder gedragen kan worden in combinatie met de siliconen prothese. Ook patiënten die achteraf voor reconstructie kiezen, dragen de eerste weken nog hun zachte prothese-bh.

In de siliconen prothese maken wij een onderscheid tussen volledige prothese en deelprothese of Shaepers.

Beide soorten prothese worden volledig vergoed door de mutualiteit. (behalve wanneer u kiest voor een prothese met kleefsysteem). Één jaar na de operatie vergoed de mutualiteit een nieuwe prothese. Hiervan kan de maat sterk verschillen met de voorgaande prothese. Dat is afhankelijk van de schommeling in uw gewicht. Nadien mag je om de 2 jaar je prothese hernieuwen via een tussenkomst van je mutualiteit

 

Na een dubbelzijdige amputatie krijgt u opnieuw een vergoeding van de mutualiteit voor de reeds eerder geamputeerde zijde.

Voor het aanmeten van een borstprothese maak je best een afspraak zodat we je in alle rust en privacy kunnen helpen.

bottom of page