top of page

SOORTEN STEUNZOLEN

Comfort steunzolen zijn een must in het dagelijks leven maar ook voor de actievere drager ervan. Zij bieden naast de nodige correctie van de voeten ook een goede schokdemping dankzij de aangepaste shorewaarde van het materiaal waarin ze opgebouwd zijn.

 

Raes Orthopedie werkt niet met dezelfde hardheid over de ganse voet, maar we zorgen voor een aangepast patroon ter ontlasting van de verschillende delen van de voet.

Wanneer je klachten ondervind tijdens het sporten kan een sportsteunzool aangewezen zijn. Deze zorgen voor een ontlasting van de voet, knie, heup, nek en rug. De zolen vermijden blessures door de nodige steun bij de stap- en loopbeweging.

Belangrijk om weten is dat je niet kan verwachten dat één type steunzool in iedere schoen past. Zo draag je ook geen voetbalschoenen op het tenniscourt. Wij maken een onderscheid tussen de zolen naargelang de sport die beoefend wordt.

Ook in elegantere schoenen kan een op maat vervaardigde fijne business steunzool worden gedragen. Zo verkrijg je een correctie van de voet en de algemene vermoeidheid van het heen- en weerlopen verminderd. Ook de overdruk van de voorvoet kan hiermee ontlast worden.

Deze zool is niet geschikt voor zwaardere aandoeningen zoals bijvoorbeeld hielspoor. Ook  voor instabiliteit van de enkels is dit type niet corrigerend genoeg. Sporten met deze fijne steunzool wordt afgeraden.

bottom of page