SOORTEN STEUNZOLEN

Comfort steunzolen zijn een must in het dagelijks leven maar ook voor de actievere drager ervan. Zij bieden naast de nodige correctie van de voeten ook een goede schokdemping dankzij de aangepaste shorewaarde van het materiaal waarin ze opgebouwd zijn.

 

Raes Orthopedie werkt niet met dezelfde hardheid over de ganse voet, maar we zorgen voor een aangepast patroon ter ontlasting van de verschillende delen van de voet.

Wanneer je klachten ondervind tijdens het sporten kan een sportsteunzool aangewezen zijn. Deze zorgen voor een ontlasting van de voet, knie, heup, nek en rug. De zolen vermijden blessures door de nodige steun bij de stap- en loopbeweging.

Belangrijk om weten is dat je niet kan verwachten dat één type steunzool in iedere schoen past. Zo draag je ook geen voetbalschoenen op het tenniscourt. Wij maken een onderscheid tussen de zolen naargelang de sport die beoefend wordt.

Fietsers vinden hun gading meestal in 3D-geprinte zolen. Ze zijn dunner en makkelijker in de fietsschoen aan te brengen. De 3D zool kan veel kracht opvangen, wat een noodzaak is bij het fietsen.

De Phits 3D-zool wordt alleen vervaardigd met een maatname via de Footscan.

Ook in elegantere schoenen kan een op maat vervaardigde fijne business steunzool worden gedragen. Zo verkrijg je een correctie van de voet en de algemene vermoeidheid van het heen- en weerlopen verminderd. Ook de overdruk van de voorvoet kan hiermee ontlast worden.

Deze zool is niet geschikt voor zwaardere aandoeningen zoals bijvoorbeeld hielspoor. Ook  voor instabiliteit van de enkels is dit type niet corrigerend genoeg. Sporten met deze fijne steunzool wordt afgeraden.

STUUR EEN MAILTJE

Boek je graag zelf een afspraak bij ons in de zaak?

Dan kan dat via onze online afsprakenmodule.

OPENINGSUREN

Maandag

09u00 tot 12u00 / 13u00 tot 16u00

Dinsdag tot en met vrijdag

09u00 tot 12u00 / 13u00 tot 18u00

Zaterdag

09u00-12u00 : Enkel voor mobiliteitshulpmiddelen

Zondag gesloten

Wegens de corona-maatregelen werken wij op afspraak!

U kan gemakkelijk zelf een afspraak boeken via onze online afsprakenmodule.

CONTACT

Luikersteenweg 179/002

3800 Sint-Truiden

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon