top of page

RONDBREI

Compressiekousen zijn een basistherapie bij vaatproblemen. Ze hebben een gecontroleerd drukverloop die hoger is ter hoogte van de enkel dan bovenaan het been. Ook zwangere dames hebben baat bij het dragen van de kousen gedurende de zwangerschap.

De kousen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoerringen, lengtes en kleuren. Er zijn kniekousen, dijkousen en panty’s. Onze specialisatie schuilt erin om de aandoening van uw benen te linken aan de juiste uitvoering van compressiekous. 

Veel te vaak horen wij dat een kous niet helpt. Dat komt omdat er geen correcte uitvoering aangemeten werd. De breitechnieken verschillen te zeer in dichtheid en druk. Daar moet een onderscheid in worden gemaakt. Zo is een herenkous bijvoorbeeld geen dameskous.

Ook een veelvoudig probleem is dat de kous niet correct werd opgemeten. De patiënt gaat met de verkeerde maat naar huis en de kousen eindigen in de vuilbak. Natuurlijk helpen de kousen niet als je als patiënt te raad gaat bij personen die hiervoor niet geschoold zijn of ze laten opmeten in de hoek van een zaak waar er snel een pashokje met een gordijn tevoorschijn komt. 

Kousen aanmeten moet rustig en correct gebeuren.

 

In onze zaak zijn twee kamers volledig uitgerust om een correcte maatname te garanderen. Wij volgen ook steeds bijscholingen en de nieuwere technieken om ervoor te zorgen dat jouw benen wel de juiste kousen met de juiste druk krijgen.

Bij bepaalde aandoening van veneuze aard krijg je twee keer per jaar een tussenkomst van de mutualiteit. Dit mag voorgeschreven worden door iedere arts. Voor patiënten onder de 15 jaar worden deze kousen in drukklasse 2 gemaakt. Vanaf 15 jaar is de terugbetaling enkel voor kousen in drukklasse 3.

Voor aandoening die gepaard gaan met lymfoedeem is er  vier keer per jaar een tussenkomst voorzien. De eerste keer moet dit worden voorgeschreven door een fleboloog.

bottom of page