Formulieren en infobrochure

Vanaf 01/01/2019 zijn de mobiliteitshulpmiddelen in België geregionaliseerd. 

Voor Vlaanderen zijn er nieuwe voorschriften (hier kan u steeds de laatste versie downloaden) voor mobiliteitshulpmiddelen en zal de aanvraag niet meer door het ziekenfonds, maar door de Zorgkas van de gebruiker behandeld worden. Wij bij Raes Orthopedie zullen zoals steeds de administratieve afhandeling van deze zorgvraag op ons nemen, waardoor onze patiënten in de praktijk weinig tot niets merken van deze wijzigingen.

  • Met het medisch voorschrift (vroeger bijlage 19) schrijft een arts een mobiliteitshulpmiddel voor aan een gebruiker. De gebruiker kan dit ingevulde voorschrift bezorgen aan ons, Raes Orthopedie (verstrekker), voor de aanvraag/aflevering van het mobiliteitshulpmiddel. Zoals steeds kan u met ons een afspraak maken om de mogelijkheden bij u thuis te bespreken.

  • Voor de aanvraag van bepaalde mobiliteitshulpmiddelen is een rolstoeladviesrapport (RAR) (vroeger bijlage 19bis) nodig. Een Rolstoel Advies Team (RAT) of een gespecialiseerd multidisciplinair team (MDT) voor snel degeneratieve aandoeningen vult dit rolstoeladviesrapport in. De gebruiker kan dit ingevulde voorschrift daarna bezorgen aan de Raes Orthopedie (verstrekker) voor de aanvraag/aflevering van het mobiliteitshulpmiddel.  Zoals steeds kan u met ons een afspraak maken om de mogelijkheden bij u thuis te bespreken.

Indien u vragen hebt of meer inlichtingen wenst, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Hieronder vind u ook de digitale versie van ons infoboekje, waarin beschreven staat wie we zijn en wat we allemaal kunnen doen.

Raes Orthopedie gebruikt cookies om uw surfervaring op onze website te verbeteren. Meer weten Ik ga akkoord