Rolwagens en mobiliteitshulpmiddelen

Wie nood heeft aan een mobiliteitshulpmiddel kan zich uiteraard niet meer zo gemakkelijk zelfstandig verplaatsen.  Daarom kan u bij ons steeds een afspraak maken om bij u aan huis te komen om de verschillende mogelijkheden bij u voor te stellen in uw vertrouwde thuisomgeving.  Wens je meer info over de verschillende mobiliteitshulpmiddelen, neem dan gerust contact met ons op.

Wij bij Raes Orthopedie, als erkende verstrekker bij wie je een mobiliteitshulpmiddel kan halen, kunnen je verschillende types mobiliteitshulpmiddelen voorstellen:

  • Een manuele rolstoel. Er zijn standaard rolstoelen, meer aanpasbare "modulaire" rolstoelen, verzorgingsrolstoelen en types voor kinderen zoals duwwandelwagens en kinderrolstoelen. 
  • Een elektronische rolstoel. Het zijn rolstoelen met elektromotoren, die je bedient met een joystick en bedieningsknoppen. Er zijn types voor binnen en buiten, en voor kinderen. 
  • Een elektronische scooter. Dit zijn zitscooters of wagentjes met drie of vier wielen waarmee je zowel binnen als buiten afstanden kunt afleggen. 
  • Een drie- of vierwielfiets en zitdriewielfiets. Het zijn fietsen voor verplaatsingen buiten en voor wie niet met een gewone tweewieler kan fietsen. 
  • Een loophulpmiddel. Dit biedt ondersteuning bij het staan of stappen. Er zijn ook weer verschillende types, bv. met en zonder wieltjes. 
  • Een stasysteem. Dit is een elektrisch instelbare statafel, die iemand ondersteunt bij het rechtstaan.  

Bij Raes Orthopedie zullen we een type voorstellen op basis van het medisch voorschrift dat je van je arts gekregen hebt of op basis van het Rolstoel advies rapport dat je van een rolstoel advies team hebt gekregen. Wij zullen je dus het type voorstellen waarmee jij het best geholpen bent om je mobiliteit terug te verbeteren.

Raes Orthopedie gebruikt cookies om uw surfervaring op onze website te verbeteren. Meer weten Ik ga akkoord