Borstprothesen - Algemeen

Het krijgen van borstkanker en het verliezen van een borst is erg ingrijpend. Vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan kiezen vaak voor het dragen van een borstprothese.  Wij helpen u op een zeer discrete en persoonlijke manier een juiste keuze maken uit diverse borstprothesen en prothese bh’s.  Een juist aangemeten borstprothese zorgt terug voor het nodige zelfvertrouwen en zelfrespect.  Het laat u weer “vrouw” voelen.

Vlak na de operatie, vanaf het ogenblik dat de drains verwijderd zijn, kunt u al een postoperatieve borstprothese dragen. Deze prothese bestaat uit een katoenen omhulsel, gevuld met polyesterwatten. Ze is speciaal ontworpen om het borstvolume terug te geven, zonder de operatiewonde te irriteren.

Ten vroegste 6 weken na de operatie kan u uw eerste voorlopige borstprothese dragen. Deze prothese bestaat uit een speciaal siliconenmengsel, omhuld door een flexibele folie die op de huid gelijkt. Hierdoor ziet deze borstprothese er zeer natuurlijk uit en voelt ze ook zo aan. 

Eén jaar na de voorlopige borstprothese hebt u recht op een definitieve prothese. U kan dan kiezen uit diverse soorten prothesen met specifieke eigenschappen: een zelfklevende prothese, een borstprothese met vocht-absorberende pad of een meerlagige prothese voor een nog natuurlijker uitzicht en gevoel. 

Raes Orthopedie gebruikt cookies om uw surfervaring op onze website te verbeteren. Meer weten Ik ga akkoord